vrijdag 7 september 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Aandelenkoersen verder onder druk

Na een verdere verslechtering van het internationale beursklimaat, heeft de AEX-index van toonaangevende Nederlandse bedrijven vanmorgen de laagste stand bereikt in bijna drie jaar.
Lees verder...
Limousin-koeien grazen op een weide. Het natuurgebied zal binnenkort fingeren als 'klaslokaal' voor boeren.
Foto Vincent vd Hoogen
Verdienen aan de natuur

REPORTAGE - Boeren weten nog veel te weinig van de natuur om ecologisch verantwoord te werken. Limburg leidt agrariërs op tot erkend natuurbeheerder.
Lees verder...
PCM bezuinigt fors op internet

Uitgever PCM bezuinigt drastisch op zijn internetactiviteiten. Het concern wil de internetsites van zijn dagbladen, waaronder NRC Handelsblad, de Volkskrant en het Algemeen Dagblad, terugbrengen tot edities met slechts ,,een teletekst-achtige functie''. PCM Interactieve Media (PIM), de internetpoot van de uitgever, wordt nagenoeg ontmanteld.
Lees verder...
netwerken
'Een goed netwerk is waanzinnig efficiënt'

ONS KENT ONS - Wat zijn de plekken, buiten vergaderzalen, waar jonge managers elkaar anno 2001 tegenkomen? Het hockeyveld, de golfbaan en het Domburgse strand blijken de beste broedplaatsen voor werk, contacten en deals in corporate Nederland. Tweede deel in een serie over netwerken.
Lees verder...

Minister verstevigt greep op NS

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat verstevigt haar greep op de Nederlandse Spoorwegen. Het bestuur van NS zal ieder half jaar rechtstreeks aan de minister moeten rapporteren over de gang van zaken binnen het bedrijf. Als blijkt dat NS niet kan voldoen aan de normen die de minister stelt, kan zij het bestuur voortijdig afzetten.
Lees verder...
Nederlander wil meer inspanning overheid

Een meerderheid van de bevolking wil meer inspanningen van de regering om de kwaliteit van zorg, veiligheid en onderwijs op peil te houden. Wel voelt de grote meerderheid zich gezond en gelukkig.
Lees verder...
Wit-Rusland stort traag en ordelijk ineen

REPORTAGE - President Loekasjenko van Wit-Rusland wil zondag herkozen worden. Hij laat weinig aan het toeval over.
Lees verder...
Groen licht van parlement MacedoniŽ

SKOPJE/BRUSSEL, 7 SEPT. Het Macedonische parlement is gisteren akkoord gegaan met een debat over grondwetswijzigingen die voortvloeien uit het akkoord met de Albanese minderheid.
Lees verder...
Opsplitsing Microsoft van de baan

Het Amerikaanse ministerie van Justitie ziet er van af de opsplitsing van het softwarebedrijf Microsoft te eisen. Ook de klacht tegen het koppelen van bladerprogramma Internet Explorer aan het Windows-besturingssysteem vervalt.
Lees verder...
Straf Davids gereduceerd na beroep

De beroepscommissie van de Italiaanse voetbalbond heeft de schorsing van Edgar Davids gisteravond teruggebracht tot vier maanden. De middenvelder van Juventus is op 17 september weer speelgerechtigd.
Lees verder...
Bijtje
Nou en.nl
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Grens aan 'ondernemend' onderzoeken

Er is een grens aan het 'ondernemend' onderzoek, schrijft dr. H. Galjaard op de pagina Opinie. Verder in de krant onder meer The Strokes zijn de nieuwe Rolling Stones (CS) en Richard Yates en de benepenheid van de buitenwijk (Boeken).
Zaterdag en zondag: 11.00 uur

Zaterdag en zondag verschijnt om 11.00 uur een nieuwe editie van de website van NRC Handelsblad.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.