donderdag 6 september 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Minister van Defensie, De Grave, met militaire bepakking tijdens een bezoek aan Nederlandse NAVO-soldaten in Macedonië
Foto Reuters
'Wellicht nieuwe missie van NAVO'

Minister De Grave (Defensie) sluit niet uit dat er een nieuwe missie naar Macedonië komt met deelname van Nederlandse militairen. Dit zei hij gisteren bij een bezoek aan de 250 Nederlandse soldaten in Macedonië.
Lees verder...
Europol: valse euro's in omloop

Europol heeft harde aanwijzingen dat professionele vervalsers voorbereidingen treffen om valse euro's te produceren. De afgelopen maanden zijn in Frankrijk, Duitsland en Italië al amateuristische vervalsingen opgedoken.
Lees verder...
WTC in New York
Foto AP
Australiës succesvolste immigrant

ACHTERGROND - Een van de rijkste Australiërs gaat de strijd aan met het vastgoedfonds Rodamco North America. Frank Lowy van Westfield begon in 1952 in zijn nieuwe vaderland zijn carrière in een broodjeszaak.
Lees verder...
Veel loyalisten schamen zich

ACHTERGROND - Het sektarische geweld bij een school in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast doet vrezen dat een vredesregeling ver weg is.
Lees verder...

Wantrouwen beheerst kapot land

De NAVO moet straks weg, vinden de Macedoniërs. De NAVO moet blijven, vinden de Albanezen. Diplomaten maken zich zorgen.
Lees verder...
Zalm blijft in politiek

Minister Gerrit Zalm blijft in de politiek. Hij heeft gisteren ingestemd met een verzoek van de VVD-leiding een prominente plaats in te nemen op de kandidatenlijst bij de Kamerverkiezingen volgend jaar. De VVD houdt de mogelijkheid open dat Zalm, en niet de huidige fractievoorzitter en politiek leider Dijkstal, premier wordt als de VVD de grootste partij wordt.
Lees verder...
Handelende commissaris geen novum

ANALYSE - Commissarissen mogen best aandelen hebben in bedrijven waarop zij toezien. Maar duidelijk beleid ontbreekt. De affaires rond Boonstra werpen de vraag op of het niet tijd is voor strengere regels.
Lees verder...
Nuon begint proef met internet via stopcontact

Ongeveer 250 gezinnen kunnen binnenkort e-mailen en surfen op internet via het stopcontact. Zij nemen gratis deel aan een proef van het energie- en waterbedrijf Nuon, dat daarvoor een datasignaal verspreidt via zijn stroomnetwerk. Nuon is het eerste energiebedrijf in Nederland dat een dergelijke service aanbiedt.
Lees verder...
Meer auteurs verlaten Meulenhoff

AMSTERDAM, 6 SEPT. Eva Cossée, ex-directeur van uitgeverij Ambo, begint een nieuwe uitgeverij. Zij doet dat in samenwerking met haar Duitse echtgenoot Christoph Buchwald, ex-directeur van Suhrkamp Verlag, en Wil Hansen, ex-redacteur van uitgeverij Meulenhoff.
Lees verder...
Sampras in hoogstaande partij iets koeler dan Agassi

VERSLAG - Pete Sampras en Andre Agassi hebben vannacht in de kwartfinales van de US Open een klassieker aan de tennisgeschiedenis toegevoegd. Voor een uitzinnig publiek speelden ze hun beste onderlinge ontmoeting ooit. Sampras won het magistrale duel na 3 uur en 32 minuten met 6-7, 7-6, 7-6 en 7-6.
Lees verder...
Shell in de slag om goedkope benzine

ROTTERDAM, 6 SEPT. Oliemaatschappij Shell opent de aanval op het goedkope tankstation Tango. Onder de naam Tinq heeft Shell Nederland twee onbemande benzinepompen geopend. De prijzenslag op de benzinemarkt, die de marktleider daarmee ontketent, krijgt verder een impuls door een kortingspas die de ANWB vandaag introduceert.
Lees verder...
Levensreddend medicijn bedreigd

Het Leidse biotechnologiebedrijf Pharming verkeert in surseance van betaling. Pharming produceert een experimenteel medicijn tegen een dodelijke spierziekte.
Lees verder...
Bijtje
Niemand krijgt meer salaris, maar er vallen géén gedwongen ontslagen
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Politici genieten van het 'veldwerk'

Binnenland: de minister van Defensie op de foto, toen en nu.
Edities om 10.00 en 16.00 uur

De website van NRC Handelsblad wordt twee keer per dag geactualiseerd. Er zijn edities om 10.00 uur en om 16.00 uur.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.